Categorie archief: Nieuws

Voortgang Nije Daip

Vandaag 06-07-2018 heeft de firma Hoornstra een begin gemaakt met het uitgraven van het Nije Daip. Eerst wordt er ongeveer 60 centimeter zwart zand afgegraven en direct afgevoerd.

28 augustus word er ook gestart met de herstructurering van de Primulastraat. De straat zal gedurende werkzaamheden halverwege  half afgesloten worden, er worden nieuwe riolering aan gelegd, ook komt er een nieuwe leiding voor het apart afvoeren van  het hemelwater en er komen nieuwe parkeerplaatsen.

Delen

storingen

The 2018 World Cup is fast approaching, with national sides making their final preparations ahead of this summer’s tournament.

We now know the groups after December’s draw. England have been put together with Belgium, Tunisia and Panama in Group G.

Gareth Southgate’s side were not among the top seeds, meaning they featured in pot two during the proceedings.

And with England’s route now mapped out, Southgate will be able to ramp up preparations for the 2018 tournament. 2018 World cup, football News ,Gaming ,Betscore ,Casino …..Sports.vin

Delen

Nieuwbouw Nieuw-Buinen

Zoals u wellicht weet worden er 22 nieuwe woningen gebouwd in Nieuw-Buinen. De woningen worden gebouwd aan de Akelei en Chrysantstraat. Deze woningen worden gebouwd volgens het nul op de meter principe en zijn dus energiebesparend, bij normaal gebruik.

29 juni is er een inloopbijeenkomst in het MFA-gebouw de Noorderbreedte van 16.00 tot 20.00 uur

Delen

Testen aan de Akelei

In Nieuw-Buinen zijn aan de Akelei en Chrysantstraat woningen verbeterd volgends het principe van de stroomversnelling. Stroomversnelling is een project dat nog door ontwikkeld moet worden. Volker Wessels zoekt daarom woningen waarin getest kan worden. Aan de Akelei In Nieuw-Buinen worden de woningen, nummers 19 t/m 41 gesloopt. Lefier heeft besloten om  hier voor twee woningen ter beschikking te stellen, n.l. nummer 19 en 29.

Dit betekend dat er in de weken 24, 25 en 26 werkzaamheden in en aan het blokje worden uitgevoerd, die nodig zijn om de woningen te kunnen testen. De sloopwerkzaamheden zullen begin juli weer worden hervat

Delen

Na-isolatie

Maandag 17 okt. gaat de aannemer starten met de na-isolatie van de eerste van de dertig stroomversnelling- woningen aan de Akelei en de Chrysantstraat.

Maandag is een dag van voorbereiding, zoals het nu lijkt gaat men vanaf dinsdag daadwerkelijk aan de slag om de woningen te isoleren. men gaat starten met het blokje 81/ 91 aan de Akelei.

Het kan zijn dat er door stof vorming  enige overlast zou kunnen ontstaan. Het is de bedoeling dat er per dag minimaal een woning volledig word afgewerkt.

Delen

Gewijzigde openingstijden van het Buurtkantoor

De openingstijden van het buurtkantoor zijn per ingang van heden, 12-10-2016 , gewijzigd. het is nu geopend op de woensdag en donderdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur en donderdag avond van 19.00 tot 20.30 uur.

Delen

Stroomversnelling fase 2

Fase twee van het project heeft ernstige vertraging opgelopen. De kinderziektes moesten eerst uit de dertig al getransformeerde woningen gehaald worden voordat er met de volgende negenentachtig woningen gestart zou worden. De planning is nu, dat er kan worden begonnen in het voorjaar van 2017.

Delen

Nieuwbouw Akelei en Chrysantstraat loopt vertraging op

.
Helaas loopt de nieuwbouw van de 22 woningen aan de Akelei en de Chrysantstraat ernstige vertraging op. De start van de woningen stonden aanvankelijk gepland in het late najaar van 2016. Helaas is dit zeker uitgesteld tot medio 2017. Volgens Lefier is dit zeer zeker geen afstel.

Delen

start werkzaamheden schoolterrein Parklaan

Maandag 2 mei starten de werkzaamheden op het oude schoolterrein aan de Parklaan.

Programma ziet er als volgt uit:

15.45 uur inloop , koffie , thee etc

16.00 uur Welkomswoord door wethouder Freek Buijtelaar

16.10 uur Uitleg Gerrit van Arragon over het project en voorstellen werkgroep

16.20 uur Openingshandeling ( planten boom) door werkgroep, kinderen en
wethouder Freek Buijtelaar

16.45 uur Voorstellen twee medewerkers (veur mekoar) Hoornstra door Ben Timmermans

17.00 uur Overdracht verantwoordelijkheid Buner disny van wethouder Alberts naar Buijtelaar.

17.15 uur Sluiting

Delen

werkzaamheden aan de Akelei

29 maart begint de firma Hoornstra  met de werkzaamheden m.b.t. het aanleggen van de nieuwe riolering en het bouwrijp maken van de nieuwe speeltuin aan de Akelei. Dit zal natuurlijk overlast veroorzaken voor de omwonenden. De firma Hoornstra zal proberen om zo weinig overlast te veroorzaken. De uitvoerder zit elke werkdag van 09.30 tot 10.30 in het buurtkantoor. Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u bij hem terecht.

Delen